Politica de confidentialitate a datelor din 25.05.2018

Dragă client,

Iti multumim ca citesti aceste informatii importante.

Pentru că faci parte din comunitatea clienților Romsys Serv SRL trebuie să știi că responsabilitatea noastră în această relație implică și modul în care avem grijă de datele tale personale. Prin urmare, începând cu data de 25 mai 2018, ne vom alinia la standardele europene în vigoare privind prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date stipulate în Regulamentul 2016/679/UE.

Scopul prelucrării datelor personale

Prelucram datele personale doar pentru scopuri legitime, precum acela de a-ti furniza produse IT sau pentru a-ti oferi asistenta IT, de a te identifica prin intermediul mijloacelor de comunicare sau in sediul nostru, in scop de marketing, pentru imbunatatirea si dezvoltarea produselor si serviciilor pe care ti le oferim. Prelucrarea datelor personale se intemeiaza intotdeauna fie pe executarea contractelor incheiate cu noi, pe nevoia de a respecta o obligatie legala, pe interesul nostru legitim sau un interes public major sau, dupa caz, pe consimtamantul tau daca ti-ai manifestat optiunea in acest sens.

Societatea Romsys Serv SRL cu sediul in Str. Educatiei 20, Sector 2, Bucuresti, Romania, proceseaza anumite date personale cum sunt:

  1. A) nume, prenume, email si telefon – colectate in cadrul procesului de inregistrare client / creare cont aditional
  2. B) adrese de livrare mafa
  3. C) date legate de activitatea mea in cadrul sitelui sys.ro si a paginii de facebook Romsys Serv: cautari efectuate, categorii vizitate, produse adaugate in cos(indisponibil momentan) si comenzi plasate(indisponibil momentan).
  4. D) Pe langa aceste informatii cu caracter personal, se colecteaza si date se colecteze si informatii ce nu ma pot identifica personal – informatii care se refera, de regula, la computerul sau dispozitivul mobil de pe care accesez pagina. Aceste informatii pot include, printre altele, paginile web pe care le-am vizitat, serviciile pe care le-am accesat, adresa IP, informatii despre conexiunea ta la Internet etc.

E)Prelucrarea datelor cu caracter special, respectiv a prelucrarii codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal având o funcţie de identificare de aplicabilitate generală, sunt strict limitate la cazurile prevăzute de lege. Prelucrările de date cu caracter personal se efectuează numai dacă persoana vizată şi-a dat consimţământul, în mod expres şi neechivoc, pentru acea prelucrare.

Prelucram aceste date, in urmatoarele scopuri:

Scop operational

Avem nevoie de numele si prenumele dvs, precum si de adresele dvs. de livrare pentru a va trimite marfa comandata, pentru a emite facturi, certificate de garantie,  tot in acest scop avem nevoie si de numarul de telefon.

Adresa de email este folosita în acest scop pentru a va permite autentificarea in platforma de servicii Romsys Serv, pentru a primi email-urile de restare parola, creare conturi aditionale, activare cont precum si email-urile cu privire la starea serviciilor si a produselor intrate in service efectuate prin intermediul platformei.

Pe langa adresa de email a contului de utilizator, optional ne puteti oferi o adresa de email a departamentului tehnic din cadrul companiei dvs. Vom folosi aceasta adresa pentru a comunica aspecte tehnice.

În functie de situatie (metoda de livrare), furnizam datele mentionate mai sus catre terte partied exemplu catre firmele de curierat prin care se executa livrarile.

Scop de marketing

Prelucram adresa ta de email, numele si telefonul pentru furnizarea de informatii prin intermediul e-mail-ului, SMS-ului si / sau apel telefonic cu oferte speciale, evenimente si/ sau alte forme de publicitate, precum si contactarea în vederea desfasurarii de sondaje de opinie a clientilor.

În toate mesajele pe care le trimitem catre dvs. exista posibiltatea de a va dezabona, având ca efect oprirea viitoarelor  trimiteri catre dvs. a acestor tipuri de informatii.

Prelucrarea datelor personale se întemeiaza întotdeauna fie pe executarea contractelor încheiate cu noi, pe nevoia de a respecta o obligatie legala, pe interesul nostru legitim sau un interes public major sau, dupa caz, pe consimtamântul tau daca ti-ai manifestat optiunea în acest sens.

Pot exista situații in care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Aceste pot include:

 

-Masuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor platformei webshop fata de atacuri cibernetice:

-Masuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații catre autoritatile publice competente;

-Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

 

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre și drepturile și libertatile tale fundamentale.

De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispoziții legale cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

 

Beneficiarii datelor

Pentru a atinge scopurile mentionate mai sus la punctele 1 si 2, utilizam furnizori de servicii, respectiv împuterniciti conform art. 28 GDPR, si anume

– servicii de trimitere email-uri ( email service provider: sendinblue.com )

– servicii de analiza a comportamentului (Google Analitycs, Google Tag Manager , etc).

– servicii de contabilitate, medicina muncii, expertiza contabila, audit, furnizare de personal, instruirea personalului,;

-servicii de plată/bancare

 

– servicii de marketing / telemarketing;

 

Acestia sunt furnizori externi de servicii. Va asiguram ca prin reglementari contractuale, acesti furnizori de servicii prelucreaza date cu caracter personal în conformitate cu legislasia europeana privind protectia datelor, chiar daca datele cu caracter personal sunt transferate într-o tara în care se utilizeaza în mod obisnuit un alt nivel de protectie a datelor si pentru care nu exista nicio decizie de adecvare a Comisiei UE.

Nu se efectueaza alte transferuri de date cu caracter personal catre alti destinatari, cu exceptia cazului în care detinem obligatia aceasta prin lege.

Consimtamântul în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si furnizarea datelor mentionate mai sus sunt voluntare.

Acest consimtamânt poate fi revocat în orice moment, cu efect ulterior printr-o notificare gratuita catre Romsys Serv SRL la adresa dezabonare@sys.ro sau prin unsubscribe la newsletterele noastre.

Va rugam sa aveti în vedere faptul ca revocarea consimtamântului nu afecteaza legalitatea utilizarii datelor înainte de retragerea consimtamântului (notificarea nu are impact retroactiv). Prin neacordarea consimtamântului sau prin revocarea lui, datele personale nu vor fi utilizate în scopul de marketing (pct. 2) de mai sus.

Drepturile tale:

Pe langa drepturile existente, de la data aplicarii Regulamentului beneficiezi de drepturi aditionale. Iata lista completa a drepturilor pe care le ai:

Dreptul la informare – poti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor tale personale;

Dreptul la rectificare – poti rectifica datele personale inexacte sau le poti completa;

Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) – poti obtine stergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege;

Dreptul la restrictionarea prelucrarii – poti solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care contesti exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege;

Dreptul de opozitie – poti sa te opui, in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nstru legitim;

 

Dreptul la portabilitatea datelor – poti primi, in anumite conditii, datele personale pe care ni le-ai furnizat, intr-un format care poate fi citit automat sau poti solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator;

Dreptul de a depune plangere – poti depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;

Dreptul de retragere a consimtamantului – in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul tau, ti-l poti retrage oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;

Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate: poti cere si obtine interventia umana cu privire la respectiva prelucrare, iti poti exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta si poti contesta decizia.

Toate aceste drepturi le poți exercita printr-o cerere scrisă, datată, semnată și transmisă către Romsys Serv SRL prin:

Poștă la adresa noastra: Bucuresti, Str Educatiei nr 20, sector 2.

Telefon la 0212102178 SAU 0722205825, de luni până vineri între orele 9-17
E-mail la dezabonare@sys.ro sau office@sys.ro

În plus dacă ești de părere că ți-am încălcat vreun drept privind acest subiect, te poți adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
Nu în ultimul rând, ne angajăm să aplicăm toate măsurile tehnice și organizatorice pentru asigurarea securității datelor tale personale, protejării lor împotriva distrugerii, modificării, dezvăluirii ori accesului neautorizat asupra lor.

Iti multumim pentru incredere,

SC Romsys Serv SRL